Registrer
  • SISTE NYTT: Utgave nr. 5, 2015 er utgitt . . . (last ned)
Du må være registrert for å kunne laste ned innsyn. Dersom du ikke ser Last ned knappen, må du logge deg inn med ditt brukernavn og passord.

Nr. 2/3, 2008 - Vol. 28

document
Opplastet:
søndag 01. juni 2008
Endret:
mandag 06. april 2020
Treff:
1450
Nedlastinger:
38
Vurdering:
(0 stemme)
Det religiøse sirkus, Den okkulte bølgen, UFO-fenomenene, Vannsølvets forbannelse, Den økonomiske boble, «For så har Gud elsket verden»
Les om i dette nummer
Det religiøse sirkus
Det er ingen overdrivelse å hevde at en ikke ubetydelig del av dagens kristenhet — spesielt i USA — er utartet til underholdning og det rene sirkus. Jeg vil poengtere at jeg ikke skjærer alt over samme kam, men ønsker i denne artikkelen å rette fingeren mot noen av de mest kjente navn i den ekstreme gruppen — en gruppe som har millioner av tilhengere.
Den okkulte bølgen
Interessen blant barn og unge for det okkulte tok av med rekordfart etter at den første boken i Harry Potter- serien ble lansert i 1998. Harry Potter har utartet til et globalt varemerke som totalt sett, med bøker, filmer, rettigheter, Harry Potter-gjenstander etc. har en prislapp på rundt 70 milliarder kroner. Forfatterinnen Joanne Murray Rowling, som skriver under psevdonymet «J.K. Rowling», har tjent seg styrtrik på disse bøkene, og er i dag god for over 5 milliarder kroner. I i tillegg er hun blitt den mest oversatte forfatter i historien. Harry Potter-bøkene er pr. i dag blitt oversatt til 65 språk, deriblant eksotiske språk som Hindi, Bengali, Vietnamesisk og Afrikaans. Den første boken er også oversatt til latin og gammelgresk! Til denne dag er Harry Potter-bøkene solgt i ca. 400 millioner eksemplarer i 200 land over hele verden.
UFO-fenomenene
Spenningen på verdensarenaen øker dramatisk og signaliserer at noe stort og avgjørende er i ferd med å skje. I takt med denne utviklingen er også UFO-aktiviteten økt tilsvarende. Det er særlig over storbyer i en rekke land at disse observasjonene øker i hyppighet — og flere av dem er filmet. Men dette forties av mediene. Noen smiler overbærende og trekker på skuldrene av alt dette, med en bemerkning om «overspent vrøvl». Det er det ingen som helst grunn til å gjøre. UFOer og «aliens» («de fremmede») er høyst virkelige, men de oppholder seg i en annen dimensjon og er derfor ikke synlige med våre sanser. Men de har evnen til å materialisere seg, og det er det som skjer i forbindelse med UFO-fenomenene og såkalt «nærkontakt» fra første til femte orden.
Vannsølvets forbannelse
Opp gjennom tidene har «vannsølvet» (hydrargyrum) fascinert menneskene. Kvikksølv, som smelter ved –38°C, er det eneste metall som er flytende ved vanlig romtemperatur. (Gallium, cæsium, rubidium og det meget sjeldne og ustabile radioaktive metall francium blir flytende på varme sommerdager: +29, +28 og +39° og +27°C ). I naturen forekommer kvikksølv i mineralet sinober, som i ren tilstand kan inneholde 86% kvikksølv. Sinober ble tidligere brukt som rød malerfarge, og det var under utvinningen av sinober og fremstillingen av kvikksølv, at dette metallet først ble satt i forbindelse med alvorlige organiske lidelser. Personer som arbeidet med utvinningen av sinober utviklet nervelidelser som viste seg ved tremor (skjelving) og alvorlige mentale forstyrrelser.
Den økonomiske boble
Mammondyrkelsen er like gammel som Mammon selv, men Bibelen beskriver en tid da pengebegjæret når et klimaks og historiens største økonomiske kollaps finner sted.
«For så har Gud elsket verden»
For så har Gud elsket verden: «For så har Gud elsket verden at han gav sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal fortapes, men ha evig liv» (Joh 3,16). Dette bibelverset kalles «Den lille Bibel». La oss se nærmere på dette vakre skriftstedet. 1. Gud elsket 2. Ga sin Sønn 3. Den som tror 4. Oppsto fra de døde — evig liv La oss ta det siste først. Alle mennesker ønsker å leve lenge, ha det godt og være friske. Man gjør alt mulig for å holde kroppen i form. Man trener, lever sunt, tar kosttilskudd etc. Hvorfor er det da så få som velger evig liv?

Du må godta lisensavtalen før du kan laste ned denne filen

Stoffet i dette heftet er kopirettighetsbeskyttet og må ikke benyttes uten særskilt tillatelse.

© Å. Kaspersen

Siste 5 utgaver

Treff: 2719 - Nedlastinger: 166
Treff: 1838 - Nedlastinger: 99
Treff: 2052 - Nedlastinger: 145
Treff: 1364 - Nedlastinger: 139
Treff: 1325 - Nedlastinger: 105