Registrer
Du må være registrert for å kunne laste ned innsyn. Dersom du ikke ser Last ned knappen, må du logge deg inn med ditt brukernavn og passord.

Nr. 1, 2014 - Vol. 42

document
Opplastet:
fredag 12. desember 2014
Endret:
søndag 23. februar 2020
Treff:
1411
Nedlastinger:
123
Vurdering:
(0 stemme)
Syndens opphav, Hva har Israel utrettet?, Agape, Tidens alvor, Det kommer en storm, Jesu religion, Noen ubestridelige fakta
Les om i dette nummer
Syndens opphav
Det er mange mennesker som stiller spørsmålet: Hvordan kan en kjærlig og rettferdig Gud tillate alt det onde som skjer i verden?
Hva har Israel utrettet?
Store deler av dagens kristenhet hyller staten Israel nærmest som Guds eget rike, men hva er sannheten om disse tingene?
Agape
Det er tre uttrykk for kjærlighet i Det nye testamente: Agape, Phileo og Eros. I denne artikkelen skal vi se nærmere på disse begrepene.
Tidens alvor
I sin store forelesning for disiplene på Oljeberget sier Jesus at tilstandene på jorden like før hans annet komme vil være ubeskrivelig onde: «Og som Noahs dager var, slik skal Menneskesønnens komme være.
Det kommer en storm
Bibelen tegner ikke et glansbilde av tilstandene blant menneskene i de siste dager. Det kommer en storm, og den som har glemt å sette sin lit til Gud og de formaninger og advarsler han i sin nåde har gitt oss i sitt Ord, vil da være riktig ille ute.
Jesu religion
Artikkelforfatteren har nylig sett en filmatisering av Alexander Lange Kiellands roman Skipper Worse (1882). Jeg har også lest romanen. Skipper Worse tar utgangspunkt i haugianernes såkalte kristne miljø. Selv om Kielland (1849–1906) ikke selv var noen bekjennende kristen, kan jeg godt forstå hans reaksjon på den form for «kristendom» haugianerne praktiserte på den tid. Det var en ytterst gledesløs kristendom.

Du må godta lisensavtalen før du kan laste ned denne filen

Stoffet i dette heftet er kopirettighetsbeskyttet og må ikke benyttes uten særskilt tillatelse.

© Å. Kaspersen

Siste 5 utgaver

Treff: 2626 - Nedlastinger: 161
Treff: 1772 - Nedlastinger: 97
Treff: 1992 - Nedlastinger: 142
Treff: 1308 - Nedlastinger: 137
Treff: 1282 - Nedlastinger: 103