Registrer
Du må være registrert for å kunne laste ned innsyn. Dersom du ikke ser Last ned knappen, må du logge deg inn med ditt brukernavn og passord.

Nr. 2, 2015 - Vol. 44

document
Opplastet:
fredag 08. mai 2015
Endret:
søndag 27. september 2020
Treff:
1580
Nedlastinger:
140
Vurdering:
(0 stemme)
«Guds sønner» og «kjempene på jorden», Planeten Mars, Mennesket — kronen på Guds skaperverk, De siste dager, Fred på jord
Les om i dette nummer
«Guds sønner» og «kjempene på jorden»
Spørsmål: — Bibelen sier at ondskapen var stor på jorden før syndfloden. Men har ikke ondskapen vært stor til alle tider, uten at Gud måtte gripe til så drastiske metoder som syndfloden? Var det spesielle forhold før syndfloden som til de grader provoserte Gud til å ødelegge jorden? Svar: — Ja, det var spesielle forhold som førte til at Gud måtte utslette den daværende verden. La oss se nærmere på dette.
Planeten Mars
Planeten Mars er den mest gåtefulle av alle solsystemets åtte planeter. Alle indisier tyder på at Mars har vært utsatt for en voldsom katastrofe en gang i fortiden — en katastrofe som nesten ødela planeten. Helt fra oldtiden ble Mars regnet som «krigsguden» blant «vandrestjernene» (planetene). I gresk mytologi ble den kalt Ares, og senere i romersk mytologi Mars.
Mennesket — kronen på Guds skaperverk
Mennesket er kronen på Guds skaperverk. Det ble skapt i hans eget bilde, og ingen moderne teknologi kan på noen som helst måte duplisere det — for ikke å si: blåse liv i det livløse.
De siste dager
At vi lever i en turbulent tid er det vel ingen tvil om. Alt omkring oss er i kaos og oppløsning. Moralen, gudstroen, nasjonalfølelsen, pengesystemene, økosystemet, vær og klima — alt er i kaos og oppløsning. «Vel, men slik har det alltid vært», vil noen hevde. Svaret er både ja og nei. Det har selvsagt vært utglidninger på alle områder opp gjennom verdenshistorien rent nasjonalt, men aldri slik som i vår tid.
Fred på jord
Jorden har vært en krigssone helt fra syndefallet i Edens hage. Det er beregnet at de siste 5000 årene har det bare vært 292 år med fred på jorden — bortsett fra rent lokale feider. Den såkalte «Romerfreden» (Pax Romana, fra keiser Augustus (keiser 63 f.Kr.) til keiser Commodus (myrdet 192 e. Kr.), svarte for ca. 200 av disse årene — en relativt fredelig periode. I løpet av sivilisasjonens historie — ca. 5000 år — har det vært over 14 500 større kriger med rundt 4 milliarder falne.

Du må godta lisensavtalen før du kan laste ned denne filen

Stoffet i dette heftet er kopirettighetsbeskyttet og må ikke benyttes uten særskilt tillatelse.

© Å. Kaspersen

Siste 5 utgaver

Treff: 3043 - Nedlastinger: 169
Treff: 2117 - Nedlastinger: 100
Treff: 2264 - Nedlastinger: 146
Treff: 1581 - Nedlastinger: 140
Treff: 1503 - Nedlastinger: 107