Registrer
Du må være registrert for å kunne laste ned innsyn. Dersom du ikke ser Last ned knappen, må du logge deg inn med ditt brukernavn og passord.

Nr. 4, 2015 - Vol. 46

document
Opplastet:
søndag 13. september 2015
Endret:
lørdag 26. september 2020
Treff:
2116
Nedlastinger:
100
Vurdering:
(0 stemme)
Solsystemet, Guds fredsrike, Glemt teknologi (del 1)
Les om i dette nummer
Solsystemet
Vårt solsystem, der vi befinner oss, består av en sentralsol, åtte offisielle planeter, flere småplaneter (som den «niende planet», Pluto, er nedgradert til), en rekke måner, to asteroidbelter, utallige kometer, samt enorme mengder større og mindre steinfragmenter (asteroider, meteorer, meteoritter) og interplanetarisk støv ned til sandkorns størrelse og mindre. Det er helt åpenbart at det solsystem vi befinner oss i er blitt rammet av en gigantkatastrofe en gang i fortiden.
Guds fredsrike
Bibelen omtaler et fredsrike på tusen år, der djevelen er avskåret fra sine aktiviteter. Men det er dissens om hvor dette fredsriket ligger. Noen mener det er i himmelen, mens andre mener det befinner seg her på jorden. Noen mener også at det dreier seg om den nye jord. Hva sier Bibelen?
Glemt teknologi (del 1)
Var oldtidens kulturer så tilbakestående som mange tror? Slett ikke. De var høytstående, avanserte kulturer som blant annet frembrakte de flotteste kunstskatter verden har sett. Riktignok innrømmer historikere at de eldste kultursamfunn, som sumererne, var riktig så avanserte, men likevel er det noe som skurrer. Problemet er at disse kultursamfunnene oppsto plutselig, uten «manglende mellomledd». Dette er ikke enkelt å forklare ut fra et utviklingshistorisk standpunkt, men er enkelt nok ut fra et bibelhistorisk ståsted. Det er tilstrekkelig å lese 1 Mos kap. 10 om menneskenes fordeling etter syndfloden. Karakteristisk nok oppsto de tidligste kultursamfunnene i Mesopotamiadalen, syd for Ararat, der Noahs ark strandet. Dette er da påfallende nok, og bør gi grunn til ettertanke.

Du må godta lisensavtalen før du kan laste ned denne filen

Stoffet i dette heftet er kopirettighetsbeskyttet og må ikke benyttes uten særskilt tillatelse.

© Å. Kaspersen

Siste 5 utgaver

Treff: 3043 - Nedlastinger: 169
Treff: 2117 - Nedlastinger: 100
Treff: 2264 - Nedlastinger: 146
Treff: 1580 - Nedlastinger: 140
Treff: 1503 - Nedlastinger: 107