To Top

Artikler

Dette er en test
  • Hjem
  • Artikler
  • Bibelhistorie
Bibelhistorie

Bibelhistorie

Hvis den vanlige «politisk korrekte» verdenshistorie kunne kobles opp mot bibelhistorien, ville den stort sett tørre verdenshistorie få et nytt og bredere perspektiv. Beklageligvis betrakter moderne historikere generelt bibelhistorien som «myter» man ikke skal feste altfor stor lit til. Dette er jo bedrøvelig, da bibelhistorien fyller ut tomme plasser i den vanlige «politisk korekte» historie, som dessuten er sterkt farget av utviklingslæren.

Hvor dro de tolv apostler?

Hvor dro de tolv apostler?

Er det ikke merkelig at mesteparten av Det nye testamente etter Apostelgjerningene ble skrevet av Paulus og ikke Peter? Hvorfor forsvant både Peter og de andre apostlene plutselig av syne etter at Peter, da han var i huset til Kornelius, begynte å forkynne Evangeliet til hedningene? Og hvorfor var det bare Peter og Johannes som i et flyktig øyeblikk dukket opp i Jerusalem ved den sammenkomsten som er skildret i Ap.gj. 15?
Les mer
Josef av Arimatea

Josef av Arimatea

Historiske kilder og sterke tradisjoner tyder på at det kristne budskap kom til England 560 år før Augustin satte sin fot der — fem år etter Jesu himmelfart. Et rikelig historisk kildemateriale vet å fortelle at Josef av Arimatea sammen med en gruppe ledsagere ankom England i år 35–36 e.Kr. som de første kristne misjonærer til denne delen av verden. Også apostelen Paulus skal ha besøkt England ved minst en anledning.
Les mer
Klaudia

Klaudia

I et av sine brever til Timoteus sender apostelen Paulus hilsener fra en rekke personer i Roma, blant annet en kvinne ved navn Klaudia. Hvem var denne Klaudia, som var en kristen og tilhørte apostelens bekjentskapskrets i keiserbyen? Det er en interessant historie hun kan fortelle.
Les mer
s

Nettstedet drives utelukkende

ved hjelp av frivillige gaver fra dem som føler behov for å støtte denne opplysningsvirksomheten, så alle bidrag mottas med takk.

Webdesign, grafikk og teknisk løsning: S.K

Magasinet innsyn © 2001-2022

Min konto