To Top

Artikler

Dette er en test

Det religiøse sirkus

Skriv ut
(0 Stemmer)

Det er ingen overdrivelse å hevde at en ikke ubetydelig del av dagens kristenhet — spesielt i USA — er utartet til underholdning og det rene sirkus. Jeg vil poengtere at jeg ikke skjærer alt over samme kam, men ønsker i denne artikkelen å rette fingeren mot noen av de mest kjente navn i den ekstreme gruppen — en gruppe som har millioner av tilhengere. Det er «helbredelser», «oppvekking fra de døde», hysterisk, ukontrollert latter der folk ruller rundt på gulvet mens de ler så tårene triller, og hopper og danser rundt på scenen mens de hyler av latter. Noen hyler som ulver og bjeffer som hunder mens de kryper rundt på scenegulvet på alle fire mens «pastoren» leder dem i et bånd. Andre hvisler som slanger, det er «tungetaler» av alle slag. Ovennevnte er typisk for religiøse møter ledet av Rodney Howard-Browne og Kenneth Copeland. Det er et lurveleven av en annen verden — og store skarer lar seg forføre av dette halloiet som de kaller «vekkelse». Verre er det at denne gudsbespottelsen skjer i Guds navn. Artikkelforfatteren har sett en rekke videooptak fra disse «religiøse møtene», og sitter igjen med en ekkel, kvalmende følelse. Det er mildt sagt motbydelig å være vitne til denne besudlingen av det som skulle være rent og hellig. Det er ubegripelig at såkalte kristne mennesker er så blinde at de lar seg rive med av dette religiøse sirkuset, men størrelsen på de forsamlinger som er til stede ved disse showene, viser at forførelsens ånd er aktiv som aldri før. Hvor er det blitt av det åndelige klarsynet til såkalte kristne mennesker som deltar, eller er vitne til dette karnevalet, og hevder at de «religiøse» bajaser og pengegrådige sjarlataner som driver denne utnyttelsen av godtroende mennesker, er «Guds menn» (eller -kvinner)? En rekke kjente «evangelister» som profilerer seg på de såkalte kristne TV-kanalene, leder an i det religiøse hurlumheiet, og mange lar seg besnære av deres karisma og villfarelser. Kjente navn som Rodney Howard-Browne, Kenneth Copeland, John Hagee, Benny Hinn, Kenneth Hagin (avdød), Paul Crouch, Jesse Duplantis, Paul Yonggi Cho, Oral Roberts (avdød), Joyce Meyer, Rick Joyner og Todd Bentley topper listen over religiøse svindlere som drives — ikke av Guds kraft — men av pengenes makt. For det er ikke småsummer disse bondefangerne håver inn i sine grådige lommer hvert år for å kunne velte seg i en luksus vanlige mennesker ikke kan drømme om engang. Men penger og sybarittisk livsførsel står ikke på ønskelisten til den gjenfødte kristne, som heller setter sitt innskudd i Den himmelske bank.

Når man tenker på at 2,5 milliarder mennesker på denne kloden lever på mindre enn ti kroner dagen, og at «religiøse» sirkusklovner drevet av Mammon velter seg i penger, kostbare smykker, dyre klokker, luksusbiler, luksusvillaer og kostbare klær — alt betalt av giverglade får som er besnæret og forført av disse falske hyrder, er det bare én ting å si: Se opp for disse ulver i fåreklær! og la deg ikke bedra av deres religiøse ordskvalder der Guds hellige navn blir misbrukt på blasfemisk vis.

Det tredje bud i Tibudsloven sier: «Du skal ikke misbruke Herren din Guds navn, for Herren vil ikke holde den uskyldig som misbruker hans navn» (2 Mos 20,7). Disse falske hyrdene misbruker Guds navn, som de hele tiden gjentar som et mantra under sitt taskenspilleri. Og forsamlingene hyler, skriker, ler og jubler for dem mens pengene i kisten klinger. Så blir det penger til en ny luksusbil, privat jetfly eller et nytt Rolex-ur til 100 000 kroner. Og det er utrolig hva disse «religiøse» kvakksalvere vil ha naive mennesker til å tro på. Det er bedrøvelig at millioner av ukritiske mennesker følger etter disse ulvene i fåreklær og sender sine surt opptjente penger i lommene på pengegriske svindlere, som driver sine bondefangerier og taskenspillerkunster i Jesu navn. For en bibelkristen med normalt gangsyn er det kort og godt et ekkelt, motbydelig skue, for å si det mildt! Hvorfor lar så mange seg forføre av alt dette «religiøse» halloiet? Jesus gir oss svaret: «Men Jesus svarte og sa til dem: Dere farer vill, fordi dere ikke kjenner Skriftene og heller ikke Guds kraft» (Matt 22,29). Og da forveksler man humbug og Satans ånd med Guds kraft. Det er en meget farlig situasjon å komme i! La oss se nærmere på en rekke kjente navn i dette religiøse karnevalet. De fleste hører hjemme i USA (selvfølgelig), men er også velkjent over resten av verden via de såkalte kristne TV-kanaler over satellitt.

Paul og Jan Crouch

Paul og Janice Crouch velter seg i luksus. Under «forkynnelsen» har TBN-formannen utspjåkede damer stående bak seg, som hele tiden nikker og klapper i hendene av det religiøse hykleriet, for ikke å si gudsbespottelsen. Slik foregikk det ikke i aposteltiden, men så hadde også apostlene Guds Ånd med seg, mens disse «religiøse» sjarlataner er drevet av Mammon og en helt annen åndPaul og Janice Crouch velter seg i luksus. Under «forkynnelsen» har TBN-formannen utspjåkede damer stående bak seg, som hele tiden nikker og klapper i hendene av det religiøse hykleriet, for ikke å si gudsbespottelsen. Slik foregikk det ikke i aposteltiden, men så hadde også apostlene Guds Ånd med seg, mens disse «religiøse» sjarlataner er drevet av Mammon og en helt annen ånd«Evangelistene» Paul og Jan(ice) Crouch driver Trinity Broadcasting Network (TBN). Paul Crouch er formann for TBN, og har følgelig en «lønn» på over to millioner kroner i året, mens hans hustru Janice mottar over 1,5 millioner i året som «viseformann» for TBN. De har med andre ord nok til salt på maten. De har nylig kjøpt seg et lite krypinn til snaue 25 millioner i fasjonable Newport Beach, California, med flott utsikt over Stillehavet. Det lille krypinnet på snaue 900 kvadratmeter har bare seks soveværelser, ni bad, biljardrom, vinkjeller med klimaanlegg, heis, garasje for seks biler, stort svømmebasseng med vannfontener, samt privat tennisbane, for å nevne noe. I tillegg har evangelistparet en større ranch i Texas, på over 300 dekar, med åtte hus etc. til en verdi av over 50 millioner kroner. Selvsagt har de sitt eget jetfly som de forflytter seg rundt i. Ingen økonomibilletter der i gården! Flyet er en Canadair Challenger 600 Executive Jet til 65 millioner kroner.

Hovedkvarteret til TBN er designet innvendig som en slags gotisk katedral. Der finner man en 5 meter høy statue av erkeengelen Mikael, omgitt av kostbar fløyel. Der er en døpefont med en akvadukt som Crouch kaller «Livets elv». Denne kostet kun 5 millioner kroner. Der er marmorgulv, over 217 fresker i taket som skildrer «kjeruber», hvorav mange av «kjerubene» viser ansiktene på barna til de ansatte i TBN! Kunstneren som malte disse freskene tar vanligvis 15 000 kroner for hvert bilde i sitt eget studio. Hun brukte 10 måneder på arbeidet i TBN-bygget, og arbeidet 10 timer om dagen. Det blir det penger av, men giverglade forsamlinger besørget kostnadene i Jesu navn. Der finner man «Via Dolorosa», komplett med lyn- og tordeneffekter, samt store portretter av kjeruber og andre engler — for å nevne litt av inventaret i TBN-hovedkvarteret til Paul og Janice Crouch. Som formann for TBN, må han selvsagt ha et privat kontor. Det opptar halvparten av den øverste etasjen i TBN-bygningen. Kontoret inneholder — i tillegg til kontorværelset — en bar, sauna og gymnastikksal, og møblementet består av meget eksklusive tresorter som sort valnøtt, trukket med fløyel. Evangelisten tillater ingen besøkende på sitt kontor, som 25 snekkere arbeidet på i seks måneder. «Samle dere ikke skatter på jorden, hvor møll og rust tærer, og hvor tyver bryter inn og stjeler. Men samle dere skatter i himmelen, der verken møll eller rust tærer, og tyver ikke bryter inn og stjeler. For hvor din skatt er, der vil også ditt hjerte være» (Matt 6,19–21).

John Hagee

Sionisten John Hagee tror ikke at Jesus var MessiasSionisten John Hagee tror ikke at Jesus var MessiasDen kjente TV-«evangelist», sionist og israelfanatiker John Hagee er heller ikke snau med jordisk gods, der han soper inn snaue 5 millioner kroner i året som leder for «Cornerstone Church». I tillegg mottar han årlig over 2 millioner kroner i forskjellige «frynsegoder» fra en annen organisasjon, GETV. John Hagees hustru Diana mottar også over 600 000 kroner i året som viseformann for GETV og underdirektør for «Cornerstone Church». Som man forstår, er det en lukrativ og innbringende business å være TV-evangelist i disse dager. Profetene og apostlene hadde det langt verre på sin tid.

I sin bok In Defense of Israel sier John Hagee rett ut at «Bibelen beviser at Jesus ikke kom til vår jord som Messias. . . .Jesus nektet både i ord og gjerninger at han var Messias». Artikkelforfatteren har selv sett og hørt John Hagee si disse ordene på et videoklipp. Det var selvfølgelig ikke Jesus som fornektet at han var Messias. Det er den glødende sionist og israelvenn John Hagee som gjør det — og fornekter dermed både Jesus og Guds Ord.Mer er ikke å si om «evangelisten» John Hagee. Men Guds Ord forkynner: «I dag er det født dere en frelser, som er Messias, Herren — i Davids stad» (Luk 2,11). Jesus sier om seg selv: «Jødene flokket seg da om ham og sa til ham: Hvor lenge vil du holde oss i uvisshet? Er du Messias, så si oss det rett ut! Jesus svarte dem: Jeg har sagt dere det, og dere tror det ikke. De gjerninger jeg gjør i min Fars navn, de vitner om meg» (Joh 10,24–25). «Da svarte Simon Peter og sa: Du er Messias, den levende Guds sønn. Jesus svarte ham og sa: Salig er du, Simon, Jonas' sønn! For det er ikke kjøtt og blod som har åpenbaret dette for deg, men min Far i himmelen» (Matt 16,16–17). Klarere kan det ikke sies.

Joyce Meyer

I motsetning til apostlene har ikke Joyce Meyer mangel på jordisk gods. «Evangelisten» soper inn penger til et luksusliv fra naive kristneI motsetning til apostlene har ikke Joyce Meyer mangel på jordisk gods. «Evangelisten» soper inn penger til et luksusliv fra naive kristneEvangelisten Joyce Meyer har latt bygge en luksuriøs, treetasjers bygning for sin religiøse organisasjon «Joyce Meyer Ministries». Det minner mest om et luksushotell, med en prislapp på beskjedne 100 millioner. Over hovedinngangen blir ansatte og besøkende hilst velkommen av store gullbokstaver: «Se hva Herren har gjort». Inventar og møblement er beskjedent og nøkternt: Dresden-vaser til 100 000 kroner, seks franske krystallvaser, også til 100 000 kroner, håndmalt Dresden-porselen til 50 000 kroner, et par tyske porselensvaser til 30 000 kroner. . . Man finner videre et rundt bord av malakitt-sten til 150 000 kroner, en antikk, marmorbelagt kommode til over 100 000 kroner, en ørn av sølv til 25 000 kroner og utallige malerier til mellom 5–20 000 kroner stykket.

Joyce Meyers private kontor innbefatter bl.a. et kjempestort konferansebord og 18 stoler til en verdi av 300 000 kroner, samt annet møblement til en verdi av over 200 000 kroner. Bare møblement og inventar i den beskjedne bygningen på 14 500 kvadratmeter (14,5 dekar!) beløper seg til over over 30 millioner kroner.

Dette kan vanlige folk bare drømme om å eie, men det er ingen ting for Joyce Meyer og hennes likesinnede Joyce Meyer kjører rundt i en Lexus SC Cabriolet sportsbil, mens hennes sønn kjører rundt i en Lexus Sedan. Hennes mann kjører en Mercedes S55 AMG. Dette er meget kostbare biler. På kjøretøyet skal jo storfolk kjennes. I tillegg flyr de rundt i private jetfly: Canadair CL-600 Challenger Jet til over 50 millioner kroner. Siden 1999 har Joyce MeyDette kan vanlige folk bare drømme om å eie, men det er ingen ting for Joyce Meyer og hennes likesinnede Dette kan vanlige folk bare drømme om å eie, men det er ingen ting for Joyce Meyer og hennes likesinnede er og hennes mann brukt 20 millioner kroner på innkjøp av forskjellige private hjem til seg selv. Det hus de til daglig bor i, er på snaue 1000 kvadratmeter. Det er hennes organisasjon som betaler alle hennes private skatter, avgifter og andre utgifter. Så har de bygget et hus til rundt en million kroner der evangelistparets private, bevæpnede livvakter bor. Det er noen som har det!

Benny Hinn

Den kjente «helbreder» og «evangelist» Benny Hinn er ikke snau i sine krav. Det innbefatter presidentsuiter på de dyreste hoteller til 15 000 kroner natten (f.eks. under hans London-turné for noen år siden, da han og han team fløy fra New York til London med en Concorde, til en billettpris på 45 000 kroner). I 2000 skulle «helbrederen» samle inn penger til et «helbredelsessenter» i Dallas, Texas, til 150 millioner kroner. «Gud har fortalt meg at det må jeg gjøre», uttalte Benny Hinn til Dallas Morning News. Pengene — 150 millioner kroner — ble samlet inn, Benny Hinn i India, der han deler ut «Guds Ånd» til ekstatiske og entusiastiske tilbedereBenny Hinn i India, der han deler ut «Guds Ånd» til ekstatiske og entusiastiske tilbederemen sentret ble aldri bygd. Pengene «forsvant» selvsagt — i Benny Hinns grådige lommer.

Samme året lot han bygge et krypinn til selv og sin kone Suzanne, en luksusvilla på 700 kvadratmeter med utsikt over Stillehavet, samt en prislapp på over 15 millioner kroner (den gang). Han kjører rundt i sin Mercedes G500, er alltid kledd i meget eksklusive dresser, bærer dyre diamantringer og et kostbart Rolex-ur. Benny Hinn håver inn til sin virksomhet over 300 millioner kroner i året, og har konsekvent nektet å oppgi sin egen inntekt, som er adskillige millioner i året. Det er nevnt 6 millioner, som burde holde til det daglige brød. I 2001 satte denne religiøse bondefangeren i gang en ny innsamlingsrunde — denne gangen dreide det som byggingen av «barnehjem» i Mexico. Det ble samlet inn adskillige millioner, men noe barnehjem dukket aldri «forkynnere» må selvsagt holde rede på tiden, og et Rolexur til 60 000 kroner eller mer er bra å ha«forkynnere» må selvsagt holde rede på tiden, og et Rolexur til 60 000 kroner eller mer er bra å haopp, og pengene «forsvant». Det var ren svindel, og mange av Benny Hinns økonomiske transaksjoner er kommet for skattemyndighetenes oppmerksomhet, og det er mistanke om skattesnyteri og svindel. Og mistanken er mer en velbegrunnet.

I 1976 (7. desember) fortalte Benny Hinn til to reportere fra Toronto Globe and Mail om sin aller første offentlige «preken»: «Jeg løftet hendene mine i bønn, og alle de 100 menneskene som var til stede, falt i gulvet. Det var da jeg forsto hvilke voldsomme krefter jeg hadde til rådighet.» Slike fenomener skjer ofte innenfor kultiske religioner, okkulte seremonier og av pseudoreligiøse guruer. Men hvor leser vi i Bibelen om slike tildragelser under apostlenes virksomhet? Benny Hinns «voldsomme krefter» er de samme krefter som den okkulte frimurerskribent Manly P. Hall nevner: «Lucifers sydende krefter» (Lost Keys of Freemasonry, s. 48). Benny Hinn er rett og slett en kultisk katolikk som har invadert kristenheten med forførende ånder og djevlers lærdommer.

DeBenny Hinn gjør satantegnet «mano cornuta»Benny Hinn gjør satantegnet «mano cornuta»nne sjarlatan er beryktet for sin lange liste med løgner, sterke overdrivelser, fordreining av sannheten og feilaktige fremstillinger. Han har opparbeidet seg et alvorlig troverdighets-problem — i hvert fall for de som vil gå hans virksomhet nærmere etter i sømmene. I sin bok «Welcome Holy Spirit», forteller Benny Hinn at han under en turné i Canada ble invitert til et katolsk sykehus for å lede et møte sammen med en rekke andre forkynnere og prester. Hinn forteller at kapellet var fullt av kronisk syke mennesker, pasienter i rullestol, samt flere leger og sykepleiere som fulgte med. Han forteller videre i sin bok at da de begynte å salve de syke og be for dem, kom «ånden» over dem alle. Han ble oppfordret til å gå til de forskjellilge pasienter i deres rom og legge sine hender på dem. «Mer enn femti leger, sykepleiere og pinsevenn-forkynnere sluttet seg til vårt 'mirakel-team' da vi gikk til de forskjellige rommene.» Men sykehuset har kategorisk uttalt at denne historien er helt ukjent for dem, og kan ikke dokumenteres på noen som helst måte. «Mr. Hinns uttalelser er både merkelige og ubegrunnede», uttalte sykehuset. Han har også hevdet ved andre anledninger å ha besøkt andre sykehus og helbredet syke mennesker, men alle påstandene kan ikke dokumeteres, og er rene fabrikasjoner. Benny Hinn har også kommet med andre merkverdigheter. Bl.a har han uttalt at Adam kunne fly, og at han sågar fløy en tur til månen; Eva fødte sine barn via en åpning i siden, vi er alle små guder og messiaser, «treenigheten» består av ni personer, Jesus tok Satans natur, etc. — alt dette var ifølge Hinn «åpenbaringer fra Gud».Av fruktene skal vi kjenne dem! Benny Hinn og andre falske «troshelbredere» viser til en rekke «vitnesbyrd» fra personer som angivelig er blitt helbredet fra sine sykdommer. Men slike vitnesbyrd, noen ganger «støttet» av «før-og-etter»-røntgenbilder, er komplett verdiløse. Noen mennesker er vilige til å vitne om alt mulig. Slike «vitnesbyrd» betyr ingen ting; det er «helbredelsespredikanten» selv som må prøves.

De er blitt prøvd, og har ikke bestått prøven, men blitt avslørt som svindlere og løgnere av personer som har gått deres påstander etter i sømmene. Det vrimler av «troshelbredere» og «profeter» i dagens kristenhet, og de vet å markedsføre seg via de kristne TV-kanalene. Og mange lar seg besnære og forføre av det religiøse sirkuset enhver rettenkende kristen vender seg bort fra i avsky. Jesu sanne Evangelium er besmittet av falsk lære, falske «troshelbredere» og demonbesatte taskenspillere.

«Vokt dere for de falske profeter! De kommer til dere i fåreham, men innvendig er de glupende ulver» (Matt. 7,15)«Vokt dere for de falske profeter! De kommer til dere i fåreham, men innvendig er de glupende ulver» (Matt. 7,15)Sannheten er at «troshelbredelse» er en meget lukrativ business, en pengeinnbringende svindel, noe «troshelbredernes» livsførsel vitner om. Større deler av kristenheten har utartet til en regelrett røverhule! Helt fra begynnelsen av 1990-årene har Benny Hinn etterlatt seg en liste så lang som et vondt år over falske profetier, falsk lære, falske helbredelser og en lang rekke stridigheter, som gir ham den tvilsomme æren av å være den mest pengeinnbringende vranglærer i moderne tid.

I programmet «Dateline» på NBC (2003) ble Benny Hinn bedt om å bekrefte de 56 tilfeller av «helbredelser» som angivelig fant sted under en av Hinns turneer. Benny Hinns stab kunne bare vise til fem tilfeller de kalte «ugjendrivelige mirakler som var bevist rent medisinsk». En nærmere granskning av de fem «helbredelsestilfellene», konkluderte at bare ett av dem kunne vise til anmerkninger fra en lege, og denne legen uttalte at pasienten — en kvinne — aldri hadd lidd av Lou-Gehrigs sykdom (ALS) som hun hevdet hun var blitt helbredet av under et Benny Hinn møte. Slik er det også med resten av «helbredelsene» og «miraklene» til denne pengegriske, «religiøse» sjarlatanen. En nærmere gransking viser at det hele er udokumentert svindel. Alle påstandene om «miraklene» til Benny Hinn kan ikke backes opp på noen som helt måte, unntatt fra folk som lyver om sin påståtte «helbredelse». Benny Hinn har aldri bevist at han har helbredet en synlig, organ«Ånden» fortalte Benny Hinn at Fidel Castro ville dø i 1990-årene. Den nå 85 år gamle, tidligere Cuba-diktator, lever fortsatt i beste velgående etter at han gikk av i 2008«Ånden» fortalte Benny Hinn at Fidel Castro ville dø i 1990-årene. Den nå 85 år gamle, tidligere Cuba-diktator, lever fortsatt i beste velgående etter at han gikk av i 2008isk lidelse. Han har aldri gjenopprettet et manglende lem; han har aldri helbredet en vanfør etc. Alle hans påstander om «helbredelse» har alltid vært av den «usynlige» typen som aldri kunne dokumenteres. Som nevnt, har Benny Hinn en lang liste med falske profetier bak seg. Her er et par av dem. «Guds Ånd forteller meg at et jordskjelv vil ramme østkysten av USA i 1990-årene og forårsake store ødeleggelser» (Benny Hinn kom med denne «profetien» under et møte i Orlando Christian Center, 1989).

«Ånden forteller meg at Fidel Castro vil dø i 1990-årene. Den Hellige Ånd fortalte meg nettopp at hans død vil bli verre enn noe annet dødsfall du kan forestille deg» (samme møte som ovenstående). Det er nå gått mange år siden Benny Hinn kom med disse «profetiene», og det store jordskjelvet på USAs østkyst lar fortsatt vente på seg, og den nå 82 år gamle Fidel Castro lever fortsatt i beste velgående. (død i 2011). Noe mer er ikke å si om den falske profet og religiøse taskenspiller Benny Hinn. Som nevnt er det fordi man ikke kjenner Skriftene og Guds kraft, at man lar seg forføre av disse ulver i fåreklær.

Oral Roberts

Den nå avdøde «helbreder» Oral Roberts har en lang liste med falske helbredelser bak seg. Svindelen gjorde mannen styrtrikDen nå avdøde «helbreder» Oral Roberts har en lang liste med falske helbredelser bak seg. Svindelen gjorde mannen styrtrikDen nå avdøde Oral Roberts (død i 2009, godt over 90 år gammel), er en annen kjent evangelist og «helbreder» som gikk kledd i meget eksklusive og kostbare dresser og sko, hadde kostbare diamantringer og gullarmbånd som blir retusjert bort når bilder av ham ble offentliggjort. Han bodde i en stor luksusvilla og hadde en annen luksusvilla «på si». «Helbrederen» kjørte selvfølgelig rundt i kostbare luksusbiler som han skiftet ut hver 6. måned. Det er ikke mange som kan det! Påstandene til Oral Roberts om «helbredelser» under hans møtevirksomhet er blitt gransket nærmere, og har vist seg å være fullstendig falske. Den presbyterianske pastor Caroll Stegall Jr. kan fortelle følgende, etter at han hadde vært til stede på en rekke av møtene til Oral Roberts, med påfølgende intervjuer: «Jeg har aldri sett snurten av forandring», og om «helbrederens» turneer: «I stedet for å helbrede, dreper de ofte. I stedet for å være til velsignelse i en by, er de heller en forbannelse, en ulykke, et svindelforetak med pengeutpressing, en ødeleggelse av troen hos enkle mennesker» (David Harrell: Oral Roberts, An American Life, s. 164). Oral Roberts var ikke annet enn en bedrager og en falsk profet. «Profetiene» hans har gang på gang vist seg å være falske, men beklageligvis har han forført store menneskemasser med sine løgner. Og han har svindlet flere hundre millioner dollar ut av lommene til naive mennesker som tror på den slags «religiøst» sjarlataneri.

Kenneth Copeland

Dette flyet er det ikke alle som har råd til, men Kenneth Copeland øker sin «himmelske flystyrke» med de surt opptjente pengene til godtroende kristne. Det er ikke til å forstå at normale mennesker faller for denne religiøse galskapen!Dette flyet er det ikke alle som har råd til, men Kenneth Copeland øker sin «himmelske flystyrke» med de surt opptjente pengene til godtroende kristne. Det er ikke til å forstå at normale mennesker faller for denne religiøse galskapen!Kenneth Copeland, «kongen av de flyvende cowboyer» er heller ikke snau med jordisk gods. Han har ikke mindre enn fem privatfly, samt en privat flyplass — alt sammen betalt for av naive melkekuer i de jublende forsamlinger. Nå har han også fått «beskjed fra Gud» om at både han og hans kone Gloria skal ha sine egne Cessna Citation jetfly til 100 millioner kroner stykket. Det betyr at når forkynnerparet kan stå og beundre de to nyanskaffelser — flyvende palasser — på sin private flyplass, vil godtroende og blåøyde beundrere ha spyttet ut 300 millioner kroner av sine surt opptjente penger til Ken Copelands «himmelske flystyrke».

«Den flyvende cowboykongen» har også en lang rekke feilslåtte «profetier» bak seg. Eksempelvis forkynte han den 2. desember 2001 fra talerstolen i Word of Life-auditoriet i Honolulu, Hawaii, at en milliard muslimer ville omvende seg til Kristus og ble frelst de neste få månedene. Dette var ikke småtterier— praktisk talt samtlige muslimer i verden ville omvende seg til kristendommen i 2002! Mer er det vel ikke å si om det.

Kenneth Copeland, «kongen av de flyvende cowboyer» oppfører seg som gal på scenen, og serverer denne galskapen i Jesu navn!Kenneth Copeland, «kongen av de flyvende cowboyer» oppfører seg som gal på scenen, og serverer denne galskapen i Jesu navn!Kenneth Copeland, «kongen av de flyvende cowboyer» oppfører seg som gal på scenen, og serverer denne galskapen i Jesu navn!Kenneth Copelands korrupte «forkynnelse» har sine røtter i Christian Science, Swedenborgianisme, teosofi og lignende. Forkynnelsen er kultisk, og ikke kristen, selv om den gir seg ut for det. Den er også ispedd mystisime og gnostisisme som er hentet fra metafysiske kulter. Læren forkynner at Gud er underkastet menneskets vilje og ønsker, i stedet for det motsatte. Gud blir dermed en underdanig tjener som må skaffe til veie alt det som «den troende» begjærer og ønsker, uansett Guds vilje i forhold til «den troende».

«Kongen av de flyvende cowboyer» hopper og danser rundt på scenegulvet med voldsomme latterbrøl og vill forvirring, mens forsamlingen jubler og gapskratter. Ståket er øredøvende«Kongen av de flyvende cowboyer» hopper og danser rundt på scenegulvet med voldsomme latterbrøl og vill forvirring, mens forsamlingen jubler og gapskratter. Ståket er øredøvendeKenneth Copelands forkynnelse er menneske-sentrert i stedet for Gud-sentrert, og den konsenterer seg om begjærene og ønskene til den kjødelige natur i stedet for det åndelige forholdet til Gud. Det dreier seg om suksess i livet, penger, dyre biler, luksuriøse hjem, dyre klær, makt og posisjon, prestisje og status etc. — alt som det kjødelige, uomvendte hjerte higer eKenneth Copeland og Rodney Howard-Browne i kraftig «åndelig duell» der de under sterke lattersalver babler til hverandre i «vill tungetale»Kenneth Copeland og Rodney Howard-Browne i kraftig «åndelig duell» der de under sterke lattersalver babler til hverandre i «vill tungetale»tter.

Folk blir fortalt at de kan få alt dette ved å «forlange» det av Gud. Enden på det hele blir at naive mennesker blir berøvet de midler de allerede har — de går i lommene til disse «religiøse» svindlere — og de står igjen desillusjonerte og blakke — med fare for å miste troen på Gud og gå fortapt. Et vé hviler over disse falske forkynnere!

Rodney Howard-Browne

Rodney Howard-Browne deler  ut «Guds Ånd» til naive kristne som faller for denne bløffen fordi de verken kjenner Skriftene eller Guds kraftRodney Howard-Browne deler ut «Guds Ånd» til naive kristne som faller for denne bløffen fordi de verken kjenner Skriftene eller Guds kraft«Latterpredikanten» og «Guds bartender» (som han kaller seg selv), Rodney Howard-Browne, hevder selv at han har et forhold til Gud som gjør at han kan beordre Ham til å gjøre alt mulig! Som «Guds bartender» har han ropt ut til forsamlingen at «i kveld er baren åpen», og Howard-Browne «serverer» og «deler ut» «Den Hellige Ånd» etter som det passer — Han har med andre ord «full kontroll over Den Hellige Ånd». Og naive mennesker som ikke kjenner Skriftene og Guds kraft jubler og ler med hendene i været av denne blasfemien.

I 1979 hadde denne falske forkynneren en «åndelig krise», der han sendte følgende «bønn» til Gud: «Enten kommer du hit ned, ellers vil jeg komme dit opp og gi deg inn!» Etter denne formastelige, blasfemiske «bønnen» forteller Howard-Browne at kroppen hans plutselig var «som i brann», og han brøt ut i voldsom, helt ukontrollert latter. «Jeg ble plugget inn i himmelens elektriske kontakter, og siden har jeg villet dra rundt og plugge andre mennesker inn». Da han begynte sin virksomhet i 1989, begynte folk å falle ned av stolene under møtene hans, og de begynte å le hysterisk.

UndDet går for seg under møtene til «Guds bartender». Folk ruller rundt på gulvet og vræler av «hellig latter», mens kvinnen nederst ble spurt av «Gud» om hun ville hyle som en ulv - hvilket hun gjorde villigDet går for seg under møtene til «Guds bartender». Folk ruller rundt på gulvet og vræler av «hellig latter», mens kvinnen nederst ble spurt av «Gud» om hun ville hyle som en ulv - hvilket hun gjorde villiger et møteDet går for seg under møtene til «Guds bartender». Folk ruller rundt på gulvet og vræler av «hellig latter», mens kvinnen nederst ble spurt av «Gud» om hun ville hyle som en ulv - hvilket hun gjorde villig denne «latterpredikant» holdt på Oral Roberts-universitetet, der han prekte om «helvete», begynte forsamlingen å bryte ut i hysterisk krampelatter, og jo mer Howard-Browne beskrev helvetes kvaler, desto voldsommere lo de. En slik latterbølge brøt også ut under en nattverdshandling.

Det går for seg under møtene til «Guds bartender». Folk ruller rundt på gulvet og vræler av «hellig latter», mens kvinnen nederst ble spurt av «Gud» om hun ville hyle som en ulv - hvilket hun gjorde villigUnder sine møter har Rodney Howard-Browne til vane å «arbeide» med hele forsamlingen, idet han spaserer frem og tilbake på scenen og ofte bryter ut i et «tungemål» som ingen forstår, og ingen har «tolket». Dette utviklet seg enkelte ganger til et «mantra» som nådde et klimaks i en gjennomtrengende, skingrende lyd i høyt toneleie som holdt seg over tid.

E«Guds bartender» har for vane å spasere frem og tilbake på scenen mens han nøye gransker sitt publikum. Han «arbeider» med dem. Så kan han plutselig rope: «Le!» - og forsamlingen bryter ut i hysterisk latter. Så roper han: «Stopp!» - og forsamlingen stopper. Dette gjør han for å demonstrere at han er herre over «Den Hellige Ånd»«Guds bartender» har for vane å spasere frem og tilbake på scenen mens han nøye gransker sitt publikum. Han «arbeider» med dem. Så kan han plutselig rope: «Le!» - og forsamlingen bryter ut i hysterisk latter. Så roper han: «Stopp!» - og forsamlingen stopper. Dette gjør han for å demonstrere at han er herre over «Den Hellige Ånd»n pastor fra Afrika som var til stede under et slikt møte, samt en tidligere misjonær, uttalte begge to at de gjenkjente denne lyden som et vodoo-kall som heksedoktorene benyttet når de Rodney Howard Browne gjør satantegnet «mano cornuta»Rodney Howard Browne gjør satantegnet «mano cornuta»skulle kalle på demonene (Clifford Hill PWM Team Ministries Newsletter, 28. november 1994).

I Spiritual Counterfeits Project Journal, SCP Newsletter, høsten 1994), skriver Danny Aguirre og Warren Smith at dette fenomenet også forekommer i Ramakrishna, Bhagwan Shree Rajneesh — indisk/hinduistisk mystisisme — og den gamle kinesiske Qigong-praksis:

«Disiplene Under lattermøtene til Rodney Howard-Browne hender det at folk ruller rundt på gulvet og sparker med bena i været mens de hyler av latter. Andre ligger på gulvet og hvisler som slanger, hyler som ulver, og denne mannen kryper rundt på gulvet mens han bjeffer som en hund - og «assistenten» leier ham rundt i bånd. Under dette møtet er det et øredøvende spetakkel av uling, bjeffing, hysterisk latter, monoton mantra-messing fra forsamlingen, hyl, skrik og ståk av en annen verden. Det er komplett ubegripelig at at folk med vettet i behold kan hevde at denne galskap og religiøse sirkus er av Gud!Under lattermøtene til Rodney Howard-Browne hender det at folk ruller rundt på gulvet og sparker med bena i været mens de hyler av latter. Andre ligger på gulvet og hvisler som slanger, hyler som ulver, og denne mannen kryper rundt på gulvet mens han bjeffer som en hund - og «assistenten» leier ham rundt i bånd. Under dette møtet er det et øredøvende spetakkel av uling, bjeffing, hysterisk latter, monoton mantra-messing fra forsamlingen, hyl, skrik og ståk av en annen verden. Det er komplett ubegripelig at at folk med vettet i behold kan hevde at denne galskap og religiøse sirkus er av Gud!til Swami Baba Muktananda [en hindu-guru] ville ofte bryte ut i hysterisk latter etter å ha fått Shaktipat, eller fysisk kontakt med guruen». Gjennom sin «forkynnelse» fornekter denne «latterpredikanten» Guds suverenitet, vanærer Den Hellige Ånd, misbruker sinnets makt etc. etc.

Elementer fra møtene til «Guds bartender» Rodney Howard Browne har sin motpart i hindu-mystikkElementer fra møtene til «Guds bartender» Rodney Howard Browne har sin motpart i hindu-mystikkDet er ikke Guds Ånd som leder denne mannen, men onde og forførende djevleånder. Det er en falsk forkynnelse som appellerer til det kjødelige sinn, ting som «klør i øret».

Todd Bentley

Den kanadiske «troshelbreder» Todd Bentley er en annen falsk forkynner innenfor «helbredelsesvekkelsen». Artikkelforfatteren har sett en rekke videoopptak fra Todd Bentleys møter, og sitter med vond smak i munnen. Disse møtene er rett og slett demoniske. Hvis man vil se eksempler på mennesker som kommer under innflytelse av onde ånder, skal man overvære møter av Benny Hinn, Kenneth Copeland, Kenneth Hagin (avdød), Rodney Howard.Browne, Todd Bentley og andre av samme kaliber. Her ser man rett og slett hvordan disse falske forkynnerne driver demoner inn i mennesker i stedet for å drive dem ut.

Me«Troshelbrederen» Todd Bentley river store skarer med seg og driver onde ånder inn i dem med sine «pang! pang»-«helbredelser»«Troshelbrederen» Todd Bentley river store skarer med seg og driver onde ånder inn i dem med sine «pang! pang»-«helbredelser»n å gå til deres møter skal man definitivt ikke gjøre. Går man frivillig på slike steder annet enn for å avsløre svindelen, mister man Guds beskyttelse, og kan bli besnæret og falle som offer for demonisk påvirkning. Det kan ikke advares sterkt nok mot å gå på slike steder! Todd Bentley har uttalt at mirakler og helbredelser er beviser for den guddommelige kraft. Det er de naturligvis ikke. Satan og hans åndehær er mestere i både mirakler, helbredelser og andre tegn og under, og dette øker i intensitet inntil enden, da ondskapens åndehær i himmelrommet og andre djevleånder står frem for menneskene og utfører store tegn og under. Det er det som er grunnen til at Gud ikke virker på denne måten i dag. Det falske kommer alltid før det ekte, ellers ville det falske ikke ha noen virkning. Da ville det være lett gjennomskuelig. Men nå er det motsatt.

Todd Bentley, som er full av tatoveringer og gjennomhulling, hevder at han har foretatt flere turer til himmelen, der han møtte apostelen Paulus (!). Han hevder også å ha møtt en kvinnelig engel ved navn «Emma». Dette var i 2001. «Emma» ga ham et syn der han så mengder av gullmynter, og etter dette fikk hans private økonomi et kraftig oppsving. Som nevnt, er Todd Bentley full av okkulte, demoniske tatoveringer, og disse tatoveringene lot han prikke inn i huden minst åtte år etter sin «omvendelse». Det var ikke noe han hadde fra tidligere år.

Todd Bentley er tett besatt av okkulte tatoveringer som han fikk laget lenge etter sin såkalte «omvendelse» av demonen «Emma». Slike tatoveringer er strengt forbudt i Guds OrdTodd Bentley er tett besatt av okkulte tatoveringer som han fikk laget lenge etter sin såkalte «omvendelse» av demonen «Emma». Slike tatoveringer er strengt forbudt i Guds Ord

Todd Bentley hevder for øvrig at det var «engelen» Emma som bevirket hans «omvendelse». Denne éngelen var ikke annet enn en ond ånd. Bentley hevder også at Jesus selv kom ned fra himmelen, åpnet døren til soveværelset hans og satte seg på sengekanten. «Jesus la hånden over ansiktet mitt, og han luktet som vanilje», hevdet Bentley. «Jesus» ga Bentley også denne forsikringen: «du er ren av hjertet; det er ingen ting i ditt hjerte som ikke er rent». Todd Bentley, som i yngre dager ble dømt og fengslet for å ha misbrukt en syv år gammel gutt seksuelt, driver nå rett og slett en åndelig pedofili med sin «forkynnelse» som er et virvar av New Age, kristendom og hindu-mystikk. Bentley var hovedtrekkplasteret under den såkalte «Lakeland-vekkelsen» i Florida i april 2008. «Vekkelsen», som trakk 400 000 mennesker, var et regelrett show, med kraftig «kristenrock» og disco-belysning. Og det er jo slikt som appellerer til dagens kjødelige sinn. Lakeland-vekkelsen er «omstridt» i kristne kretser, men grunnen til at den i det hele tatt er omstridt, er at man ikke kjenner Skriftene, og heller ikke Guds kraft. Hadde man gjort det, ville Lakeland-vekkelsen slett ikke være omstridt, men øyeblikkelig blitt avslørt som et satanisk show, der onde ånder var velkomne gjester under kristen kappe. Todd Bentleys måter å «helbrede» på, er ofte meget voldelige. Han er kjent for både å sparke og slå offeret. Artikkelforfatteren har selv sett «helbrederen» slå en mann i gulvet med et velrettet slag i mellomgulvet. Mannen, som angivelig led av tykktarmskreft, lå på gulvet og vred seg i smerte, og «forkynneren» ga ham et spark i maven. Men det står ingen steder i Skriften at Jesus og apostlene slo folk i bakken og sparket og slo de syke da de helbredet. Det foreligger ingen medisinske beviser for at Todd Bentley har helbredet noe som helst, men det foreligger derimot beviser for at han ofte har skadet sine «pasienter» med sine voldelige «helbredelsesmetoder». En rapport som gikk Todd Bentleys «helbredelser» etter i sømmene, konkluderte med at det ikke forelå noen som helst beviser verken for mirakler eller sanne helbredelser fra Todd Bentleys side. James Randi-stiftelsen for utdannelse har tilbudt Todd Bentley 1 million dollar (5 millioner kroner!) kontant hvis han kan dokumentere ett eneste tilfelle av sann helbredelse under hans møter, men han har ennå ikke gjort krav på pengene. Under noen av Bentleys seanser ble det vist «før-og-etter»-røntgenbilder, men ingen vet om begge bildene stammer fra samme person, så de beviser ingen ting. «Av fruktene skal vi kjenne dem». Todd Bentley fører med seg en djevelsk innflytelse — en åndelig lidelse, om man vil — som kan smitte den som kommer i kontakt med ham og det falske evangelium han forkynner. Han er ikke annet enn en religiøs sjarlatan og gudsbespotter som er farlig å komme i kontakt med.

«Pang! Pang!»-Bentley under sine «helbredelsesmøter» som kan være meget voldelige«Pang! Pang!»-Bentley under sine «helbredelsesmøter» som kan være meget voldeligeEt videoklipp viser en mor som kom med en liten pike på armen for at «helbrederen» skulle legge sine hender på henne. Den lille piken gråt og skrek: «La ham ikke røre meg! la ham ikke røre meg! Jeg vil ikke at han skal gjøre meg meg som han gjorde med de andre! Ikke la ham røre meg!» Men moren skulle på liv og død ha den demonbesatte mannen til å legge hendene på den lille piken, som i sin redsel ropte ut det hele forsamlingen burde gjort: «La ham ikke røre meg!» — og de burde ha flyktet fra stedet, som krydde av djevler og onde ånder. Av fruktene skal vi kjenne dem!

Den såkalte Lakeland-vekkelsen i Florida, USA i april 2008 er «kontroversiell» fordi kristenheten er forvirret og ikke kjenner Skriftene og Guds kraft. Under denne «vekkelsen» var Todd Bentley det store trekkplasteretDen såkalte Lakeland-vekkelsen i Florida, USA i april 2008 er «kontroversiell» fordi kristenheten er forvirret og ikke kjenner Skriftene og Guds kraft. Under denne «vekkelsen» var Todd Bentley det store trekkplasteretMå Gud bevare oss fra å bli lagt hånd på av slike tjenere for Den onde! Vi lever i en forferdelig tid, og nå må man virkelig ta på seg Guds fulle rustning så man kan stå seg mot alle djevelens lærdommer og lumske knep. Denne mannen, Todd Bentley, er besatt av legioner med onde ånder. Han er nærmest å regne som en injeksjonssprøyte for demoner som han driver inn i de arme, bedratte mennesker som kommer til hans møter. Han driver dem inn sine ofre når han roper «Bam! Bam! Bam!» Mannen er livsfarlig. Han er ikke annet enn en representant for Satan under «kristen» forkledning. Det kan ikke advares sterkt nok mot slike mennesker! Det er helt ubegripelig at kristne mennesker kan falle til fote for denne djevelskapen. Også her i Norge er det kristne mennesker som har latt seg forføre av alle beretningene om «helbredelser» fra denne agent for mørkets makter.

De har Jesus helbreder en syk. Her var det ikke «Pang! Pang!», ståk, vold og spetakkel fra Jesus side. For en kontrast!Jesus helbreder en syk. Her var det ikke «Pang! Pang!», ståk, vold og spetakkel fra Jesus side. For en kontrast!trolig ikke gjort sin hjemmelekse, men lytter til «vitnesbyrdene». For n'te gang må det påpekes at årsaken til at folk lar seg besnære av dette, er: «Dere farer vill, fordi dere ikke kjenner Skriftene og heller ikke Guds kraft

Far ikke vill! I april 2008 ble Todd Bentley anmodet av styret i «Freshfire Ministries» om å trekke seg som leder fordi «helbredelsespredikanten» hadde et forhold til en annen kvinne, og for «overdreven drikking». Dette har også skjedd ved tidligere anledninger.

«Dere farer vill fordi dere ikke kjenner Skriftene, og heller ikke Guds kraft» (Matt. 22,29)«Dere farer vill fordi dere ikke kjenner Skriftene, og heller ikke Guds kraft» (Matt. 22,29)På grunn av dette er han nå separert fra sin kone og presset til å trekke seg som leder av «Freshfire Ministries». Men da «Jesus» satt på sengekanten til den kanadiske «helbrederen», vitnet han jo at han var «ren av hjertet», og at det ikke var noe i hans hjerte som «ikke var rent»! Far ikke vill! Av fruktene skal vi kjenne dem!

Falske profeter

Det e«Profetinnen» Mary Kathryn Baxter har vært på «cruise» i helvete«Profetinnen» Mary Kathryn Baxter har vært på «cruise» i helveter mange falske profeter i dag som reiser rundt med sine «profetiske budskap». Her skal bare nevnes en av dem: Mary Kathryn Baxter. Denne kvinnen er en «profetinne» og ordinert pastor (som i seg selv er ubibelsk for en kvinne) som hevder å ha mottatt nye «åpenbaringer» fra Gud, med beskjed om å skrive dem ned for å «dele dem med verden». Hennes bok A Divine Revelation of Hell er full av direkte sitater i første person av «Jesus»: «Mitt barn, ved min ånd jeg vil ta deg med ned i helvete, og der vil jeg vise deg mange ting som verden må få kjennskap til. Jeg vil komme til deg mange ganger. Jeg vil ta din ånd ut av kroppen og ta deg med ned i helvete.» Det er her snakk om New Age-teknikken «astral projeksjon».

«ProfeMary K. Baxters «helvetesbok» - og mange ubefestede sjeler faller for denMary K. Baxters «helvetesbok» - og mange ubefestede sjeler faller for dentinnen» hevder at «Jesus» åpenbarte for henne at «helvete» har fasong som en kvinnekropp og ligger midt inne i jorden: «Jesus talte igjen til meg: 'Helvete har fasong som en (kvinne)kropp som ligger på ryggen midt inne i jorden. Helvete har fasong som som et menneske med et meget stort legeme, og med mange torturkamre.» Da hun var kommet ned i «helvete», sammen med «Jesus» som guide, begynte han å vise henne de forskjellige avdelingene, en etter en — en «anatomisk ekskursjon — om man vil. De begynte med det venstre benet. Der er det mange individuelle dyp med ild og svovel, ble det fortalt, og hvert dyp inneholder et menneske som er gått fortapt. Med «Jesus» som guide, fortsatte de turen, og de møtte en rekke fortapte sjeler som de «intervjuet». Under disse intervjuene» fortalte disse sjelene årsaken til at de var gått fortapt og var kommet til et slikt sted. Det var på grunn av individuelle synder. En av dem samtalte med en annen: «Jeg kjenner Jesus godt, han vasket vekk mine synder, og jeg vet ikke hvorfor jeg befinner meg her nede.» «Det gjør heller ikke jeg», svarte den andre.

Eksempelvis hadde en av dem havnet der nede fordi han ikke ville låne penger til naboen for å bekoste begravelsen til hans kone. Han følte seg nemlig ikke sikker på at naboen ville bruke pengene til begravelsen. Derfor: Ned i helvete med ham! En annen ville ikke kjøpe klær til en gutt fordi faren hans var en dranker. Ned i helvete med ham! På grunn av dette må derfor disse to arme sjelene ifølge Mary Kathryn Baxter tilbringe evigheten i «helvete» i tortur og lidelser. En liten forseelse — og «Jesus» kaster deg rett ned i kvinnekroppen i jordens midte, der du kan få tilbringe resten av evigheten i ubeskrivelig lidelse. Kan hende havner du i en stortå, eller muligens den høyre tommelfingeren! Hvilken «Jesus» er det Mary Kathryn Baxter presenterer her? Det er såvisst ikke Bibelens Jesus, og slett ikke en Jesus artikkelforfatteren ønsker å tjene. Men mange lar seg beklageligvis forføre av slike falske profeter. Mary Kathryn Baxter siterer direkte fra «Jesus», og hevder at det dreier seg om åpenbaringer fra himmelen — og truer med helvetes kvaler hvis noen ikke vil lytte til henne: «Dere har ikke lyttet til ordene fra min tjener, profeten og profetinnen, derfor er forbannelsen rammet dere i stedet for velsignelsen», sa «Jesus» til henne.

Det er ubegripelig at normale mennesker kan bite på dette sludder. Er beskrivelsen av «helvete» som en gigantisk kvinnekropp mat i rette tid, et betimelig budskap som Jesus gjør seg umake med å komme ned fra himmelen for å formidle til menneskeheten i denne tid? Hvor er bakkekontakten og det sunne bondevett — for ikke å si bibelkunnskapen — tatt veien hos mange kristne i dagens samfunn?

Bill Wiese

Det siste tilskuddet av folk som har vært på «helvetes-cruise», er Bill Wiese, med hans bok «23 minutter i helvete».

Bill Wiese har også vært på «cruise» i helvete, og skremmer vettet av folk med sin bokBill Wiese vaBill Wiese har også vært på «cruise» i helvete, og skremmer vettet av folk med sin bokBill Wiese har også vært på «cruise» i helvete, og skremmer vettet av folk med sin bokr involvert i «Den profetiske bevegelse» og har et tett samarbeide med den falske profeten Mike Bickle og hans organisasjon IHOP (International House Of Prayer) og «Kansas City-profetene». Mike Bickle, som er en leder innenfor de «profetiske sirkler», forkynner en slags mystisk, kontemplativ «åndelighet». «Kansas-profetene» som Bill Wiese har tilknytninger til, er ikke annet enn et lukket kameraderi, en lukket sekt som arbeider for å promotere hverandres penger og «ære» — ikke minst førstnevnte. Listen med feilslåtte «profetier» som denne klanen står for, vitner om deres profetiske troverdighet. Det er kort og godt en samling falske profeter med sans for penger og berømmelse. De snakker om besøk av engler, reiser til himmelen etc. — og nå er det populært med reiser til helvete. Dette er bakgrunnen for Bill Wieses erfaringer. Faren ligger i at de som så villig aksepterer disse kjetteriene, vil bli trukket inn armene på «Den profetiske bevegelse» og deres kjetterier. De forkynner et «annet evangelium» og en annen «Jesus», og folk som sluker dette begir seg inn på en vei som ikke leder til den sanne Jesus og hans evangelium, men til forførende ånder og deres «tegn og undere», og de blir forført til å tro at de blir frelst av dette. Under et intervju i Pat Robertsons «700 Club» (6. september 2006), ble Bill Wiese spurt om de døde som var i helvete, hadde bokstavelige legemer. Til det svarte Wiese at det hadde de, «. . .nærmest som skjeletter, med lite kjøtt tilbake. . . .Jeg ble tatt ut av denne cellen og kom til kanten av en avgrunn som var halvannen kilometer bred. Flammene slo høyt til værs, og det lå mennesker i denne avgrunnen. Millioner av mennesker skrek av sine lungers fulle kraft der de lå og brant. Jeg kunne se brennende mennesker. Jeg var ikke selv i avgrunnen, men jeg kunne se mennesker bli torturert og brent. Kjøttet hang ned fra skjelettene deres.» «Jeg kunne se gjennom flammene, og jeg så menneskekropper, folk inne i denne ilden som skrek, skrek om nåde, og når de prøvde å krype ut, ble de dyttet tilbake. . . .Alt dette skjer hele tiden. Du er tørst, sulten, trett og utmattet. Du får heller ikke sove i helvete, og du trenger like mye søvn der som du gjør nå.» Wiese sier også at det var en sterk stank av råttent kjøtt der nede.

Dikteren Dante blir «guidet» gjennom helvete av den romerske dikter Vergil. Maleri av Eugene DelacroixDikteren Dante blir «guidet» gjennom helvete av den romerske dikter Vergil. Maleri av Eugene DelacroixDet er karakteristisk at Bill Wieses bok «23 Minutes in Hell» blir promotert av den samme websiden som fallbyr den falske profeten Kenneth Hagin (avdød). Hagin hevdet også at han var i helvete, og under en «vekkelse» i 1933 hevdet han at han «døde» ikke mindre enn tre ganger i løpet av ti minutter, og at han hver gang så helvetes kvaler, men våknet til liv igjen. Det foreligger videoopptak av Kenneth Hagin der han under et møte hvisler som en slange mens forsamlingen glir ut av stolsetene i hysterisk latter. Man er vitne til regelrett demonbesettelse og satanisk innflytelse under Kenneth Hagins møter — alt sammen i Jesu navn.

Bøkene til så vel Mary Kathryn Baxter og Bill Wiese viser påfallende trekk fra Dante Alighieris verk Divina Commedia (1308–21), der dikteren, ledsaget av den romerske dikter Virgil, blir tatt med på en «guidet tur» gjennom helvete (Inferno) og skjærsilden, og hvor han beskriver helvetes redsler gjennom de «ni kretsene». Bill Wieses bok, og lignende bøker beskriver såkalt «astral projeksjon», eller «ute-av-kroppen-erfaringer» som er så populært blant shamaner og i New Age-kretser. Bibelen gir ikke hjemmel for å befatte seg med slikt. Det er dypt okkult, selv om noen refererer til apostelen Paulus og hans «ute-av-kroppen-erfaringer» (2 Kor 12,1–4). Men New Age-kulten må ikke trekke sammenligninger mellom deres sataniske, okkulte kunster og Paulus' erfaring.

«Astral projeksjon» er en okkult, New Age-teknikk«Astral projeksjon» er en okkult, New Age-teknikkMary Kathryn Baxter forteller at hun under sine «besøk i helvete» hørte døde, fortapte mennesker snakket med hverandre, og de ble også «intervjuet». De førte med andre ord en bevisst tilstand der nede i «kvinnekroppen». Og hvor i Bibelen står det at døde mennesker fører en bevisst tilstand i «dødsriket»? Det står det ingen ting i Bibelen om en «mellomtilstand» mellom døden og dommen på den «ytterste dag» (Åp 20) — en slags «skjærsild», om du vil. Noen viser til lignelsen om den rike mann og Lasarus (Luk 16): «Da ropte han og sa: Far Abraham! Forbarm deg over meg og send Lasarus, så han kan dyppe fingertuppen sin i vann og svale min tunge! For jeg lider svær pine i denne ilden» (Luk 16,24). Dette er og blir en lignelse, og det var ikke meningen fra Jesu side å beskrive et reelt helvete, der de døde var tilstede med et fysisk legeme. Den rike mann hadde jo en tunge han ønsket å svale. Bibelen motsier ikke seg selv. Og var Abraham der nede i en annen avdeling, eller i himmelen? Dette er også ubibelsk. De døde vet ingen ting, står det, og Abraham er ikke noe unntak.

Bibelen sier at det første menneske, Adam, ble skapt av jordens støv, og at mennesket går tilbake til støv etter døden: «Du skjuler ditt ansikt, de forferdes. Du drar tilbake deres livsånde, de dør og vender tilbake til støv» (Sal 104,29). Den fysiske kropp, legemet, går i oppløsning, og etter en tid er det kun skjelettstrukturen tilbake. Etter ennå lengre tid, går også denne tilbake til støv. Dette er noe alle vet. Men Mary Kathryn Baxter, Bill Wiese og andre hevder at de fortapte døde er nede i helvete med et fysisk legeme og en skjelettstruktur. Hvordan kan det ha seg, når kjøttet på kroppen var gått i oppløsning i graven og skjelettstrukturen ligger tilbake der? Tok de kroppen og skjelettet med seg til helvete? Ifølge Bill Wiese og Mary Kathryn Baxter, ja. Da måtte de i så fall hatt to legemer og to skjeletter, for det ene lå vitterlig igjen i graven!

Hvordan kan skjelettet ligge igjen i graven mens den døde (fortapte) tar det med seg til helvete? Et menneske har da ikke to skjeletter - et i graven og et i helvete! Læren til Mary K. Baxter og Bill Wiese er grov vranglære!Hvordan kan skjelettet ligge igjen i graven mens den døde (fortapte) tar det med seg til helvete? Et menneske har da ikke to skjeletter - et i graven og et i helvete! Læren til Mary K. Baxter og Bill Wiese er grov vranglære!Ifølge Mary Baxter førte de døde fortapte også samtaler med hverandre, og Bill Wiese sier at de prøvde å krype ut av helvetes avgrunn. Da må de jo ha hatt et bokstavelig legeme å krype med, og de ble jo «dyttet» tilbake. De måtte også hatt bevissthet og tanker, for de snakket jo med hverandre og ble «intervjuet». De ble også trette og ville sove der nede, hevder Bill Wiese — altså en meget bokstavelig tilværelse. Men Bibelen sier at det ikke er tankevirksomhet hos de døde: «Men de døde vet ikke noen ting. . . .det finnes verken gjerning eller planer eller kunnskap eller visdom i dødsriket, dit du går» (Pred 9,5.6.10).

Mary Kathryn Baxter, Bill Wiese og andre likesinnede farer med ubibelsk vranglære. Det er mildt sagt forstemmende å være vitne til at så mange mennesker ukritisk faller for dette snedige «gudfryktighetens skinn» som ikke kan frelse. Med sin ukritiske dragning mot tegn, under og mirakler, vil de bli et lett bytte for det store frafallet som kommer. Og du skal merke deg at det falske kommer før det ekte. Det som skjer nå innenfor den religiøse verden, er ikke annet enn en kondisjonering, eller programmering av godtroende mennesker til å falle for tidenes største forførelse som ligger foran oss, og som vil føre til det store frafallet. Igjen er årsaken til at så mange lar seg lure av disse lumske bondefangerknepene, at de «. . .ikke kjenner Skriftene og heller ikke Guds kraft», selv om de hevder det motsatte. Derfor må det advares på det sterkeste å befatte seg med bøker og litteratur av det slaget Mary Kathryn Baxter, Bill Wiese og andre av lignende kaliber sprer rundt for å dra ubefestede mennesker inn i villfarelsen. Studer heller din Bibel slik du aldri før har gjort for å lære Skriften og Guds kraft å kjenne, slik at du blir i stand til å gjennomskue de mange bedragene som florerer i tiden, og ikke kommer i skade for å forveksle Satans ånd med Guds kraft. Det er en meget farlig situasjon!

Konklusjon

Det er sikkert noen som vil føle seg støtt over det de trolig oppfatter som «angrep» på deres yndlingspredikanter. Men nakne sannheter og kalde, reelle fakta skal ikke pakkes inn i bomull for å behage mennesker. Bibelen advarer på det sterkeste mot falske forkynnere og falske profeter, og bruker sterke superlativer om religiøse forførere som drar store skarer med seg i fortapelse. Jesus sier det slik om den slags mennesker: «Men den som forfører én av disse små som tror på meg, for ham var det bedre om en kvernstein ble hengt om halsen på ham og han ble senket i havets dyp» (Matt 18,6).

Artikkelforfatteren har tilbrakt mange timer med å gjennomgå videoopptak fra møtene til flere av de «heteste» navnene som er nevnt i denne artikkelen. Det gjelder Benny Hinn, den nå avdøde Kenneth Hagin, Kenneth Copeland, Rodney Howard-Browne og Todd Bentley. Det var en meget deprimerende opplevelse. Det er mildt sagt frastøtende å se denne gudsbespottelsen som millioner av mennesker jubler for! Det aller meste minnet om scener fra et galehus, for maken til ståk, spetakkel og babels forvirring skal man lete lenge etter. Selv ikke karneval og sirkus kommer opp mot noen av møtene til disse «religiøse» klovnene. Både de og forsamlingene deres oppfører seg som gale, og det er mildt sagt. Min venn: Dette er ikke Guds Ånd; det er forførende ånder, djevler og Mammon som er drivkraften i dette sirkuset. Mye av det er også humbug, massehysteri og regisserte scener. Man skal merke seg at de som faller bakover etter å ha blitt berørt av Benny Hinn, Todd Bentley og andre falske apostler, som regel har «assistenter» som står bak og forbereder seg på fallet — så ser man at de blir lagt pent i gulvet av «assistentene». Noen gjør også diskrete tegn før de «faller» i gulvet, «slått av Guds kraft». Mye av dette sirkuset er ikke annet enn godt regisserte skuespill og massehysteri med mange medspillere. Men det er Satans ånd som driver disse religiøse sjarlataner, og vi skal heller ikke glemme at Satan er en mester til å helbrede, og det gjør han for å forføre ubefestede mennesker. Mirakler, tegn og undere er ingen test i dag for Guds kraft, fordi Satan er en mester til å etterligne det ekte.

Hva er årsaken til at så mange personer står fram og hevder at de har opplevd bisarre ting som ingen andre har? Det hele koker ned til det ene ordet: Penger. Det er den samme drivkraften som leder tallrike, «religiøse» sjarlataner innenfor dagens kristenhet. Det er gjerne slik at de aller fleste mennesker er komplett uvitende om hva som står i Guds Ord, og dette vet svindlerne å utnytte. Og fordi de fleste ikke kjenner sin Bibel, er de et lett bytte for Satans bedrag i alle dets aspekter. Det er som Jesus sier: «Dere farer vill, fordi dere ikke kjenner Skriftene og heller ikke Guds kraft.» De er melkekuer for enhver religiøs bondefanger som hevder å ha spesielle kall og «krefter» fra Gud. Mange såkalte religiøse møter i dag er ikke annet enn show og display, der entusiasme og følelser tar makten. Men entusiasme og følelser er heller ingen test for det ekte. Det er det mange som tror, og de lar seg rive med i massehysteriet. Det er jo sørgelig at mange mennesker ikke er særlig interessert i å lese Bibelen inntil det dukker opp «profeter» som beskriver turer til himmelen, eller til helvete, og som beskriver sistnevnte som en kjempestor kvinnekropp, mens andre — i følge med «Jesus» — møtte fire meter høye demoner der nede med store klør og kjempetenner. Bøkene deres blir bestselgere, og forfatterne soper inn penger.

En stor trojansk hest blir i dag trukket inn i kristenheten, og den er full av glupende ulver i fåreklær. Og mengder av naive kristne som verken kjenner Skriftene eller Guds kraft, faller for de listige angrepene etter at hesten er kommet vel innenfor mureneEn stor trojansk hest blir i dag trukket inn i kristenheten, og den er full av glupende ulver i fåreklær. Og mengder av naive kristne som verken kjenner Skriftene eller Guds kraft, faller for de listige angrepene etter at hesten er kommet vel innenfor mureneOg mange naive mennesker lar seg lure av disse taskenspillerknepene. Jesus gir oss en kraftig advarsel: «Vokt dere for de falske profeter! De kommer til dere i fåreham, men innvendig er de glupende ulver. På fruktene skal dere kjenne dem. Sanker en vel druer av tornebusker, eller fiken av tistler?» (Matt 7,15–16.) «Mange falske profeter skal stå fram, og de skal forføre mange» (Matt 24,11). Noen mener at disse falske apostler «forkynner evangeliet». Ja, men det er et annet evangelium, og ikke det evangelium som leder til frelse. Den som forkynner et annet evangelium er forbannet, sier Paulus, enten det er engler eller mennesker som forkynner det. «Jeg undrer meg over at dere så snart vender dere bort fra ham som kalte dere ved Kristi nåde, til et annet evangelium, skjønt det ikke finnes noe annet — det er bare noen som forvirrer dere og vil forvrenge Kristi evangelium. Men selv om vi eller en engel fra himmelen skulle forkynne dere et annet evangelium enn det vi har forkynt dere, han være forbannet! Som vi før har sagt, så sier jeg nå igjen: Om noen forkynner dere et annet evangelium enn det som dere har mottatt, han være forbannet! Søker jeg nå å bli anerkjent av mennesker — eller av Gud? Eller søker jeg å gjøre mennesker til lags? Dersom jeg ennå søkte å være mennesker til lags, da var jeg ikke Kristi tjener» (Gal 1,6–10).

Og er det engler som forkynner et slikt «annet» evangelium, så er det falne engler. Og disse falske forkynnerne gjør nettopp det Paulus advarer mot: Søker å være mennesker til lags. Og da er de ikke Kristi tjenere! De forkynner ting som klør i øret; de spiller på følelser og entusiasme, og ikke på fornuft. og Bibelens klare ord. Apostelen sier også meget klart at det ikke er noen samklang mellom det ekte og det falske. «Og hva samklang er det mellom Kristus og Belial? Eller hva samfunn har en troende med en vantro?» (2 Kor 6,15.) «En kilde lar det vel ikke strømme fram både friskt vann og bittert vann av samme oppkomme?» (Jak 3,11.) De falske lærerne som det vrimler av i dag, forkynner ikke Evangeliet. Hadde de gjort det, ville pengekistene deres vært meget slunkne, fordi det ikke er Sannheten som sitter i høysetet i dagens kristenhet. Noen hevder etter å ha lyttet til disse ulvene i fåreklær, at de «ikke fant noe å sette fingeren på». Det er mer enn merkelig, for litt åndelig øyensalve er nok til å gjennomskue svindelen, både læremessig og på annen måte. «Derfor, den som mener seg å stå, han se til at han ikke faller!» (1 Kor 10,12.) Far ikke vill!

Last ned denne artikkelen

Denne artikkelen er hentet fra innsyn Nr. 2/3, 2008 ...
Sist redigert mandag, 02 november 2020 21:41

Beslektede artikler

Mer i denne kategorien Hellig latter »
Logg inn for å kommentere
s

Nettstedet drives utelukkende

ved hjelp av frivillige gaver fra dem som føler behov for å støtte denne opplysningsvirksomheten, så alle bidrag mottas med takk.

Webdesign, grafikk og teknisk løsning: S.K

Magasinet innsyn © 2001-2022

Min konto